Sarp Levendoğlu Kimdir

Ali Sarp Levendoğlu (d. 25 Aralık 1981, Ankara), Türk oyuncu ve yönetmen.

Hakimlik yapmış olan bir anne (Emine Altıoklar) ve müfettiş bir babanın oğlu olan Levendoğlu,  Ebeveyninin ayrılması ardından anne ve anneannesi ile büyüdü. Oyunculuğa altı yaşında başladı. Saint Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Bilgi Üniversitesi’nde Görsel İletişim Tasarımı okudu ve İstanbul Kültür Üniversitesi oyunculuk bölümünden mezun oldu. Dayısı olan film yönetmeni Mustafa Altıoklar’ın TRT için çektiği Kamber Ağa dizisinde yer alarak ilk oyunculuk denemesini yaptı. Lise Defteri (2003), Çınaraltı (2004), Emret Komutanım (2005, 2008), Zeliha’nın gözleri adlı dizilerde ve O Şimdi Asker (2002) ile Emret Komutanım Şah Mat (2007) adlı sinema filmlerinde rol aldı. ‘Kelebek Çıkmazı’nda ikinci yönetmenlik görevinden sonra Emret Komutanım ve Gece Gündüz sarp levendoğlu(2008-2009) dizilerinde yönetmenlik de yaptı. Küçük Ağa (2014 -2015) dizisinde Ali karakteriyle rol aldı. Son olarak başrollerini Engin Akyürek ve Fahriye Evcen ile paylaştığı Ölene Kadar dizisinde rol aldı (2017).

Özel yaşamı
Küçük Ağa dizisinde başrolü paylaştığı Birce Akalay ile bir evlilik yaşadı (e. 2014 – b. 2017).

Filmografi

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2002 O Şimdi Asker Yunan asker
2007 Emret Komutanım Şah Mat Üsteğmen Levent
2016 Deliormanlı Savaş Türkyılmaz
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
2003 Lise Defteri Mehmet
2004 Çınaraltı İbrahim
2005, 2008 Emret Komutanım Üsteğmen Levent Yönetmen
2007 Zeliha’nın Gözleri Rehan
Yasak Elma Konuk oyuncu
2008-2009 Gece Gündüz Aslan Aydemir Yönetmen,Başrol oyuncusu
2009 Altın Kızlar Konuk oyuncu
Uygun Adım Aşk Yönetmen
2010 Kirli Beyaz Yekta
Kalp Ağrısı Hasan
2011 Mor Menekşeler Kabadayı Akif
2012 Atlılar Yayınlanmadı.
2013 Sakarya Fırat Altan Barut Konuk oyuncu
2013 Galip Derviş Hilmi Çalışır Konuk oyuncu
2013 Böyle Bitmesin Serkan Konuk oyuncu
2014 -2015 Küçük Ağa Ali Başrol oyuncusu
2015 Ne Münasebet Demir Başrol oyuncusu
2017 Ölene Kadar Ender Başrol Oyuncusu